Creare site de prezentare
Un website de prezentare este ca si un agent de vanzari sau o mapa de prezentare electronica avansata. Pagina web va face publica oferta pe care o ai catre clientii din mediul online de fiecare data cu toate detaliile necesare. Un site web de prezentare reprezinta echivalentului unui catalog cu produsele si serviciile oferite de catre firma ta, dar in versiune electronica, nu printata, fiind accesibil online de oriunde si oricand.
Site-ul de prezentare poate sa contina de la una pana la cateva zeci sau chiar sute de pagini. De obicei aceste pagini web au la fiecare produs sau serviciu pe care il reprezinta o descriere text, poze, video, uneori informatii si fisiere tenice atasate, formulare de contact.
Fata de un Magazin online, site-ul de prezentare nu are un cos de cumparaturi, desi poate avea preturi publicate la produse sau servicii.
Un site web de prezentare este potrivit pentru afacerile unde nu se vand produse simple, pe care le poti selecta pur si simplu, precum o camasa, un creion, un detergent sau o pereche de pantofi, ci va fi necesar sa primesti ajutor sau consiliere pentru alegerea corecta a produsului sau necesita anumite calcule si estimari pentru a stabili pretul final.
De exemplu pentru serviciile de creare site uri web profesionale sunt necesare o consiliere si mai multe discutii prealabile pentru a stabili nevoile specifice, unice ale afacerii respective, astfel incat pachetul ales de web design sa fie cel mai potrivit. Abia dupa asta se poate face o estimare creare site pret.
La fel se intampla si cand se vand produse hand made facut la comanda, servicii contabile, de constructii, etc.
Este extrem de important sa realizezi ca prima impresie conteaza foarte mult, atunci cand nu ai un contact direct cu potentialii clienti. Aceasta prima impresie o va face site-ul tau pentru tine. Daca el este facut corect dupa anumite standarde si transmite semnale de incredere vizitatorilor acestia vor merge mai departe pentru a te contacta.
Pasii necesari pentru realizare site de prezentare:
Proiecte de succes
Clienți multumiți
Ani de experiență
Specialiști
1. Achizitionarea gazduirii si a domeniului web
Gazduirea web sau webhosting-ul este un serviciu necesar, indispensabil celor care au nevoie de servicii de realizare site web, indiferent ca isi doresc un website de prezentare in care sa isi promoveze serviciile sau produsele, un magazin online sau orice altfel de aplicatie web. Pentru a avea un blog sau un web-site, in functie de preferinte, ai nevoie de o firma care sa iti gazduiasca spatiul web. Acest domeniu se poate inchiria sau cumpara, la fel cum ai face cu un spatiu real.
Gaseste o firma creare site potrivita care sa iti indeplineasca toate cerintele cu privire la serviciul de creare site web!
Caracteristici ale gazduirii web la care sa fii atent pentru creare site de prezentare
- Spatiul de stocare – In functie de necesitatile site-ului tau, e posibil sa iti ajunga 1 Gb sau 5 Gb sau mai bine pentru gazduirea website-ului tau. Gandeste-te cate poze sau fisiere vei incarca in site si cat ocupa ele. Tine cont ca in acelasi spatiu vei avea si casuta de email, impartind spatiul cu continutul site-ului.
- Latimea de banda – este importanta sa fie suficienta cu cat numarul de vizitatori online va fi tot mai mare pe site-ul tau.
- Suport tehnic 24/24 – Indiferent de cat de multe lucruri stii despre crearea unui site web, acest suport tehnic din partea companiei de web hosting iti va fi mai mult decat folositor. Oricand apare o problema legata de hosting pe site e bine sa stii ca are cine o rezolva rapid, fie ca ii contactezi pe mail, prin fomularul de contact sau telefonic.
- Posibilitate de backup manual si restore din Panoul de administrare al gazduirii (recomandat Cpanel) – Acest lucru te va ajuta sa salvezi o copie a site-ului tau inainte de modificari majore si sa il poti reincarca daca apar probleme.
- Viteza de incarcare si SSL – recomand ca hostingul pentru constructie site web sa se faca pe servere din tara de unde este cel mai des accesat, de preferat pe medii SSD pentru o incarcare rapida si sa ii fie alocat un certificat de securitate SSL.
- IP dedicat – este recomandat a intreba la firma de gazduire despre alocarea unui IP dedicat pentru realizare site-uri web. Acesta te va ajuta sa eviti penalizarile Google cand ajungi la procesul de optimizare.
Numele domeniului web este foarte important sa fie stabilit corect cand vine vorba despre creare site-uri web profesionale.
Este bine ca domeniul folosit sa fie scurt, sonor, usor de retinut, de preferat sa se scrie cum se citeste (nu toti romanii stiu corect limbile straine), sa reprezinte, sau sa poata deveni un brand. Pana acum cativa ani se puteau folosi cuvinte cheie in numele de domeniul al site-ului pentru ca ajutau la strategiile de promovare in motoarele de cautare dar, acum Google apreciaza mai mult folosirea unui nume de brand decat doar cuvant cheie in domeniu.
Deoarece, la fel ca si gazduirea web, inregistrarea domeniului presupune un cost suplimentar pe care il ai in vedere in procesul de realizare pagini web, ar fi indicat sa verifici daca acesta este prevazut in oferta creare site web a firmei de creare site prezentare la care vei apela.
Iti recomand sa achizitionezi domeniul web odata cu pachetul se gazduire web ca sa nu mai schimbi ulterior tu sau firma de web design setarile de NAME serverele acestuia. Noi te putem ajuta atat cu inregistrarea domeniului cat si cu gazduirea pentru creare site web, indiferent de numarul de pagini ce le va avea si de spatiul de care ai nevoie.
2. Stabilirea scopului principal al site-ului
Detaliile sunt foarte importante in web design, la ZAO Media avem o slabiciune pentru ele si, atentia noastra indreptata catre fiecare detaliu important ne-a ajutat sa reprezentam cu succes sute de afaceri care au apelat la seviciile noastre de creare site web.
Este imperios necesar cand primim o solicitare de realizare site prezentare sa intelegem inainte de toate care este scopul principal al acelui site web si de ce este necesar pentru a il realiza. Unele prezinta produse sau servicii despre care clientii sa afle din paginile lui, altele prezinta o cauza umanitara pentru care cauta fonduri, altele creaza un context online unde sa fie publicate reclame care sa atraga monetizarea lor, etc.
Putem stabili mai bine scopul principal al site-ului atunci cand vom avea prima discutie impreuna despre el. Hai sa incepem!
3. Pregatirea produselor, serviciilor si materialelor de publicat in site
Impreuna vom stabili care sunt obiectivele acelui site web dar si publicul tinta. Etapa aceasta este foarte importanta atunci cand decizi sa iti lansezi pagina web.
Vom avea nevoie de la tine sa ne pui la dispozitie informatiile de baza legate de servicii, logo al firmei, poze pentru produse, prezentari video si de fisiere PDF daca e cazul. E bine sa ne trimiti orice materiale ai in legatura cu tema principala a site-ului si impreuna vom alege si apoi vom prelucra (poze, texte, etc) pentru a putea fi prezentate online.
4. Crearea site-ului si publicarea lui online
Arhitectura logica a informatiilor si strategia de continut fac diferenta dintre un site productiv si unul neproductiv. De aceea, in procesul de creare site web, iti vom adresa intrebari utile si vom cauta raspunsuri concrete.
Dupa ce detaliile sunt stabilite, managerul de proiect isi preia rolul de a te consilia pe tot parcursul dezvoltarii proiectului impreuna cu web designerul, graficianul si content editorul alocat proiectului tau.
Designer-ul web va stabili paleta de culori, font-ul folosit, animatiile, interactiunile dinre elemente ale site-ului web si utilizator, insa si alte detalii complexe.
Graficianul alocat te va ajuta pe langa editarea unor poze sau bannere web si cu crearea unui logo vectorial daca nu il ai deja, pentru a se incadra perfect in noul tau site web cu design responsive.
Aceste servicii creare site sunt de un real ajutor pentru toti cei care isi doresc o prezenta online de impact.
5. Optimizarea SEO a site-ului
Sa inchei procesul de realizare website prin publicarea online este doar primul pas din viata acelui site web.
De acum urmeaza o noua serie de tehnici necesare in procesul de creare website, si anume Optimizare Site.
Ca sa poti atrage mai multi clienti cu un site de prezentare e obligatorie Optimizare SEO prin care site-ul tau sa apara cat mai sus in cautarile Google dupa cuvintele cheie relevante.
Exista mai multe tehnici de promovare pentru a atrage trafic web din mediul online si clienti dupa realizare site de prezentare, insa despre acestea vom discuta separat, la Serviciile SEO, dupa crearea unui site.
Pana atunci, pot sa iti spun ca de la noi orice site porneste obligatoriu cu design responsive (ca sa fie usor de accesat de pe tabelte si telefoane) si optimizare SEO On-page, ca sa poata fi apoi usor de indexat de catre Google.
CE SPUN CLIENTII NOSTRI
Telul nostru suprem este sa ne multumim clientii, pentru ca si ei la randul lor sa isi poata multumi clientii lor.
Pentru asta dam 101% in ceea ce facem si continuam sa te ajutam sa cresti si sa dezvolti comunicarea in mediul online al companiei, iti oferim servicii complete de creare site web si promovare online.
Oferim suport pentru crearea unei strategii de marketing online complete inca din ziua demararii lucrului la site ul web.